Reiki – Ce este și cum ne poate ajuta?

Reiki este o tehnică japoneză vindecătoare prin utilizarea energiei, care se face doar prin aplicarea mâinilor pe corp, fiind neagresivă, sigură și plăcută. Astfel se pot trata dureri fizice, emoționale cât și boli grave fără apăsare, manipulare, masaj sau medicamente.

Ce reprezintă Reiki?

Reiki este un sistem simplu dar foarte profund de vindecare naturală a organismului, a minții și a sufletului, care a fost dezvoltat în secului al XIX-lea, de către dr. Mihao Usui, în Japonia. Cu ajutorul Reiki, prin simpla atingere a corpului, sau chiar fără atingere directă (ci cu mâinile ținute deasupra corpului) se pot vindeca dureri fizice utilizând energia. Acest proces se poate folosi și pentru refacerea și armonizarea trup-minte-suflet, pentru redarea echilibrului între corp, emoții, minte și spirit. Reiki vine de la REI (univers, spiritual) și KI (Chi – energia forței vitale).

Conform diferitelor studii, energia poate fi direcționată cu ajutorul acestei terapii pentru a susține forța înnăscută a organismului de a se vindeca singur, natural. Tot ceea ce ne înconjoară este energie vitală, iar în interiorul corpului, energia curge prin meridiane. Atunci când apar blocaje emoționale, stres, aceste canale sunt blocate apărând astfel boli și afecțiuni. Reiki este menit să armonizeze și realinieze circuitul interior și să refacă fluxul normal de energie. Astfel, acest proces reprezintă cea mai pură formă de energie, având un efect profund asupra sănătății și bunăstării noastre, reechilibrându-ne.

Tratamentul Reiki este de câțiva ani integrat în spitale și centre de sănătate din Statele Unite, numeroase studii arătând că această terapie reduce durerile și anxietatea în cazul pacienților. Totodată, induce relaxarea, ameliorează simptomele depresei și accelerează vindecarea bolilor.

review cerasela reiki

Origini

Profesorul și călugărul japonez, Mikao Usui a descoperit în urmă unei inițieri personale primită în timpul unei retrageri această tehnică. Fiind profesor de teologie și director la o școală de băieți, acesta a fost întrebat cum poate Iisus să vindece oamenii cu palmele, și neștiind să răspundă la această întrebare a pornit într-o călătorie de cunoaștere pentru a descoperi cum pot fi făcute miracole. După îndelungi ani de căutări, Mihao s-a retras timp de 21 de zile într-un sanctuar pe munte, unde a meditat, la final primind inițierea vindecării și devenind conștient de culori subtile și simboluri budiste de vindecare. Apoi a început să facă minuni vindecând oamenii.

La baza terapiei Reiki stă credință că boală este cauzată atunci când enerfia vitata din corp este în dezechilibru, și armonizarea să readuce starea de sănătate. El a descoperit conceptul străvechi al sursei inepuizabile de energie ce poate fi utilizată pentru vindecare.

Cum funcționează Reiki?

Pentru a putea practica Reiki este necesar să fi inițiat de către un maestru și sunt mai multe nivele. Cu cât gradul inițierii este mai ridicat, cu atât energia transmisă de terapeut este mai puternică. În timpul unei astfel de ședințe pacientul stă întins pe un pat, sau chiar și pe scaun iar terapeutul își plimbă palmele deasupra corpului sau în diferite puncte (centri energetici sau chakre). Reiki poate fi folosit de asemenea ca și autotratament. Reiki se resimte diferit de la persoană la persoană și de la o ședință la alta. În general, pacienții care au un dezechilibru puternic vor simți în timpul armonizării energiilor senzații de frig, căldură, furnicături sau frisoane. Totodată, pot simți și energia circulând prin corp sau pot experimenta diverse dureri în corp. Indiferent care sunt senzațiile resimțite, nu trebuie să le acorzi prea mare atenție, doar să le observi și să le lași să plece.

Terapia Reiki poate fi utilizată chiar și pe animale, chiar și la distanță, având exact aceleași efecte că o ședință în persoană. Reiki este deja o formă de medicină alternativă, conferind vindecare energetică atât fizică, cât și emoțională.

O astfel de ședința poate dura între 15 și 90 de minute, în funcție de nevoile pacientului și poate fi utilizată și pentru a armoniza toate aspectele vieții, nu doar sănătatea.

review claudia reiki

Curățare Spații (casă, birou, mașină) cu ajutorul Energiei Reiki

Folosind energia videcatoare Reiki pentru a îți curăța casa, mașina sau biroul (sau orice alt spațiu) restaurezi armonia în acel spațiu, elimini energiile negative și setezi protecții asupra tuturor celor care locuiesc sau intră în acel spațiu.

Înainte de a începe acest proces, este idicat să se facă o curățenie generală a spațiului, să se arunce toate lucrurile inutile, să se organizeze spațiul (să nu fie dezordine) și să se aeriseaca foarte bine. În timpul procedurii de curățare Reiki se trag jaluzele și draperiile astfel încât lumina naturală să pătrundă în spațiu (chiar și seara când mai avem doar lumina lunii de afară), se pot aprinde lumânări sau bețișoare parfumate cu miros de lavandă sau se curată spațiul cu ajutorul tămâiei, salviei sau palo santo.

Atunci când un spațiu este curățat regulat, se asigură starea de liniște, pace și bucurie, comunicarea va deveni mai eficientă iar starea de bine se va resimți autentic.

Ce se poate curata cu ajutorul energiei Reiki?

Pe langa energiile negative din acel spatiu, se curata si spiritele prezente, entitatile din trecut, orice suparari, boala, certuri sau abuz fizic sau verbal ar fi avut loc in acel spatiu, se aduce lumina, energia creatoare, pacea si se asigura protectia acelui spatiu si a tuturor persoanelor care locuies, lucreaza, sau viziteaza acest spatiu, fata de orice rau exterior.

In urma unei curatari generale, energia din acea incapere se va schimba total iar persoanele care trec prin acel spatiu simt acest lucru, chiar daca nu si-l pot explica. De exemplu, curatarea si protectia masinii asigura functionalitatea ei normala, te poate feri de accidente si alte dezastre. Pe de alta parte, curatarea casei aduce mai multa armonie in familie, invita abundenta si prosperitatea si elibereaza blocajele de comunicare, activand iubirea. La birou, curatarea poate debloca noi proiecte si oportunitati de dezvoltare, imbunatati relatiile si comunicarea intre colegi si chiar si in relatiile cu clientii.

review steluta reiki

Cât durează o curățare și cât de des ar trebui făcută

Durata unei sesiuni de curățare depinde de mărimea spațiului și de cât de încărcat energetic este acesta. Poate dura între 15 și 90 de minute. Este recomandat să se facă curățările o dată la 3 luni, sau chiar mai des pentru spațiile unde intră foarte multe persoane. De asemenea, după orice  eveniment negativ puternic, o suferință, o ceartă, mult stres, un accident este indicat să se facă curățare pentru a se restaura nivelul energiei de lumină.

Pentru programarea unei ședințe de curățare a unui spațiu mă poți contacta.

reiki master certification

Tu iti doresti sa te re-armonizezi si sa iti recapeti pofta de viata? Contacteaza-ma acum pentru a programa o sedinta!