Despre

Laura Bărbulescu a debutat în cariera sa de scriitoare în mai 2017 cu prima sa carte „Trăieşte-ţi viaţa cum vrei tu!”, iar în ianuarie 2022 a intrat în lumea magică a terapiilor energetice practicând Terapia Bars, Reiki, Akashic Records și Facelift Energetic.

POVESTEA MEA

Mi-am dat seama că nu am primit nicio educație concretă, ceva care să mă învețe cum să-mi trăiesc viața așa cum vreau eu. Mi-am dat seama când mă uităm la ce trăiesc, la cunoscuții mei și simțeam din toată inima că viața trebuie să fie mai mult de atât. Că nu suntem făcuți doar să ne zbatem, să trăim în stres și să fim satisfăcuți când, ocazional, bifăm câte ceva… Mi-am dorit mai mult pentru mine!

Am devenit soția unui bărbat extraordinar, mama unui copil minunat, iar oamenii îmi spuneau că viața mea – adică posibilitatea de a mi-o trăi în bucurie – s-a cam dus. Nu am vrut în ruptul capului să accept asta și bine am făcut!

Visul meu a devenit realitate. Și mă bucur de el în fiecare zi. Da, au fost și la mine zile cu ploaie, greutăți și momente dificile, dar am găsit calea prin care nu m-am îndepărtat de la dorința mea inițială: să-mi trăiesc viața cum vreau. Să mă bucur de ea! Mi-am scris povestea într-o carte. Te invit să o citeșți, să te regăseșți în ea și, mai mult că orice, să descoperi resurse care să te conducă pe ține spre viața pe care ți-o doreșți!

După lansarea cărții din 2017, eram încă în căutarea menirii și adevarutului meu scop pe acest pământ. În 2021 o boală autoimună m-a pus la pământ și mi-a dat o lecție importantă: să mai iau o pauză, să mai respir și să mai las lucrurile și în grija altora. Astfel am început căutările în corp și în afara lui, am testat diverse metode de vindecare fizică, dar și emoțională iar toate acestea m-au purtat către terapia Bars. Vindecarea mea emoțională abia atunci a început cu adevărat.

După câteva ședințe de terapie mi-am dat seama că lucrurile negative din viața mea încep ușor ușor să se estompeze, boala dispăruse din minte iar sănătatea își făcea din nou loc în corp. Această călătorie personală mă aduce pas cu pas către menirea mea pe acest pământ: de a ajuta oamenii să își rezolve problemele personale, să elimine gândurile negative și să își găsească calea personală către vindecare emoțională.

… chiar, tu cum vrei să-ți trăiești viața?

Acest proiect de suflet a pornit din dorinţa de a ajuta oamenii, de a îi îndruma spre atingerea fericirii lor prin experienţele sale personale. Deţine premii pentru creativitate încă din liceu şi a fost mereu atrasă de lectura cărţilor de dezvoltare personală. Făcând parte dintr-un proiect internaţional unde a cunoscut foarte mulţi oameni şi a intrat într-un sistem de training de dezvoltare personală a ajuns la concluzia că oamenii au din ce în ce mai mare nevoie de sprijin şi ghidare în viaţă.

Cartea „Trăieşte-ţi viaţa cum vrei tu!”

este menită să ajute oamenii să conştientizeze ceva ce stiu deja, şi anume că viaţa este făcută pentru a fi trăită la maximum, savurată din plin şi nu doar pentru a fi supravieţuită.

Noi ne aflăm pe acest pământ pentru a ne bucura de tot ceea ce ne înconjoară şi nu pentru a ne zbate şi a ne plânge. Sigur, nu toate zilele vor fi însorite, însă ne putem creea propriul univers, dacă ştim cum să folosim corect legile universale. Tot ceea ce crezi că poţi face şi tot ceeea ce îţi doreşti să ai sunt posibile.

Această carte te va învăţa cum să obţii exact ceea ce îţi doreşti de la această viaţă şi cum să te bucuri de ea din plin. Tu ştii deja toate aceste lucruri, trebuie doar să le conştientizezi. Totul ţine de tine! Aplicând tot ceea ce conţine această carte zi de zi am devenit mai fericită, mai împlinită şi lucrurile bune au început să vină în viaţa mea precum o avalanşă.

De câte ori aţi mers pe stradă, prin metrou, prin mall şi aţi privit în jur şi aţi văzut oameni care merg teleghidaţi, majoritatea privind în jos, încruntaţi şi atât de absenţi încât par că poartă pe umeri povara întregii lumi?

Ei bine, aceşti oameni s-au îndepărtat atât de mult de visul lor încât l-au uitat, l-au pierdut, el pare să fie undeva departe, parcă într-o altă viaţă şi îşi mai amintesc de el doar cu nostalgie, cu regret.

Hmm, când eram în liceu îmi doream să îmi fac o trupă şi să merg în turnee în jurul lumii…îmi plăcea să îmi imaginez ce oraşe voi vizita, cum după fiecare concert vom degusta preparate tradiţionale ale locului iar a doua zi vom merge să vizităm câteva locuri turitice ascunse ale oraşului respectiv. Ce frumos ar fi fost!” Şi aici ne oprim, de ce? Pentru că mulţi consideră că e prea târziu, din punctul cui de vedere?

Acum că am înţeles că nimic nu este imposibil de realizat,

trebuie să înţelegem care sunt ingredientele necesare pentru a vă îndeplini visul. Primul şi cel mai important este speranţa. Acum că avem dorinţ, trebuie să îi adaugăm speranţă.

Speranţa este ceea ce ne deosebeşte pe noi de animale cel mai mult, ele nu simt această emoţie, ele nu speră că mâine vor primi mai mult de mancare, că vor merge în parc sau că îşi vor găsi sufletul pereche, ele îşi iau viaţa ca atare. Noi, oamenii în schimb trăim în fiecare zi cu speranţa că mâine va fi mai bine, mai frumos, mai uşor, mai însorit, mai liber sau pur şi simplu mai liniştit.

Am trăit multă vreme cu îndoială în suflet, cu îndoiala drumului pe care vreau să il urmez în viaţă, tot timpul am simţit că am fost lăsată pe pamant pentru un scop mai mare, pentru a face ceva care să aibe impact asupra oamenilor din jurul meu, însă mi-a luat foarte mult timp să realizez care este acel scop, dar visul meu a fost mereu acelaşi. Astfel că, în momentul în care am udat acea samanţă de dorinţă de a deveni scriitor, am luat decizia să urmez acest vis cu orice preţ şi mi-am pus toate speranţele în el.

Am început să pun idei pe foaie, să citesc mai mult, să caut surse de inspiraţie la fiecare pas, în natură, în oameni, în filme şi în propriile mele experienţe din trecut şi speranţa a fost cea care m-a ajutat să merg înainte, să depaşesc zilele de blocaj în care stăteam în faţa unei foi albe pe care nu reuşeam să aştern nimic. Speranţa a fost cea care m-a ţinut tare pe poziţie şi mi-a strigat zi de zi „Nu lăsa visul tău să moară!”, şi atunci am mers înainte până în clipa în care paginile au început să curgă una după cealaltă şi am ajuns la rezultatul de astăzi – cartea “Trăieşte-ţi viaţa cum vrei tu!”.

Cititorii acestei cărţi vor învăţa cum să fie fericiţi în adevăratul sens al cuvântului, cum să depăşească anumite frici şi temeri pe care le au în a îşi urma visul şi cum să aibă speranţă şi încredere în ei şi în propriile lor forţe.

În final, ce îţi mai trebuie pentru a ajunge acolo sus, acolo departe, acolo unde pământul se întâlneşte cu cerul?

ÎNCREDERE, încredere în tine, în propriile tale forţe. Fără încredere în tine speranţa dispare, te simţi inutil, te simţi descurajat şi crezi că nu meriţi acel succes, indiferent că este vorba despre un job bun, succes în afacerile proprii, noroc în dragoste sau pur şi simplu dorinţa de a putea să îţi permiţi o vacanţă pe an.

Încrederea este esenţială iar ea poate fi construită prin iubirea de sine, iubeşte-te pe tine înainte de toate şi apreciază-te, acceptă-te şi cu calităţi şi cu defecte şi ai încredere că tu eşti tu pentru un motiv anume.

Care este acela? Ei bine, asta trebuie să afli.

Cititorul principal al acestei cărţi este acel om care îşi doreşte să evolueze constant, caută să fie mâine mai bun decât a fost astăzi. Omul care vrea să rupă barierele, să îşi depăşească acele limite impuse şi implementate în mintea şi în sufletul său din copilărie, prin educaţie, prin regulile impuse de societate.

Publicul ţintă este format din femei şi bărbaţi, deopotrivă, cu venituri mici spre medii şi cu vârste cuprinse între 14 şi 42 ani care îşi caută drumul în viaţă, care vor să realizeze ceva cu adevărat important sau care pur şi simplu îşi caută împlinirea sufletească, de orice natură.

Fiind mama unui băieţel de 3 ani, îmi doresc foarte mult să îl cresc şi să îl educ într-un mod cât mai sănătos şi încerc să îi trezesc curiozitatea pentru lectură, dar mai ales pentru dezvoltarea personală, încă de pe acum. Mi-ar plăcea foarte mult să văd în programele şcolare introdusă şi această materie, o materie care până la urmă ajută un copil să se dezvolte armonios şi să aibă o percepţie mult mai clară despre ceea ce îşi doreşte să facă cu viaţa sa şi cum să îşi aleagă drumul!

Această carte este adresată tuturor vârstelor, şi în special tinerilor părinţi care au în mâini o nouă viaţă de modelat.  Copilul este ca un burete, un burete ce absoarbe absolut tot ceea ce primeşte din jur, iar dacă părinţii îi oferă o fundaţie puternică, acel copil va fi de neînvins şi îşi va atinge toate scopurile şi idealurile în viaţă. Din fericire există şi mămici care împărtăşesc acelaşi sentiment cu mine şi mi-ar plăcea să ştiu că numărul nostru este în creştere.

Majoritatea oamenilor au impresia că atunci când ai bani, nu ai noroc în dragoste, sau atunci când eşti împlinit pe plan sentimental şi ai o familie fericită, din punct de vedere financiar te zbaţi, şi asta pentru că de-a lungul vieţii cineva le-a spus: „Nu poţi să le ai pe toate!”.

Pe de altă parte, foarte mulţi tineri ce trăiesc aceste vremuri se axează atât de mult pe carieră şi nu îşi doresc o familie, nu se mai simt pregătiţi pentru angajamente sau pentru responsabilitatea unui copil, deoarece mulţi consideră că atunci când te căsătoreşti sau ai un copil, viaţa ta se termină şi nu îţi mai poţi urma visul.

Alţi oameni se tem de succes, se tem să ajungă acolo sus pentru că îşi vor pierde moralitatea sau este nevoie de prea multe sacrificii, îşi vor pierde prietenii, însă ei nu înţeleg că integritatea şi moralitatea sunt alte lor, nimeni nu îi poate forţa să renunţe la ele.

În plus, prietenii adevăraţi nu vor sta niciodată în calea visului lor iar sacrificiile făcute ca să ajungă acolo sunt minore în comparaţie cu rezultatele atinse sau sacrificiile făcute dacă nu îşi urmau visul. Cel mai mare sacrificiu pe care îl poate face cineva în această viaţă este să renunţe la visul lui, să asculte pe oricine altcineva mai puţin pe el.

Dorinţele oamenilor sunt extrem de diferite, pentru fiecare succesul înseamnă altceva, şi nimeni în afară de ei nu îl poate defini în locul lor.

De exemplu, pentru Andrei ar putea însemna să ajungă un mare cântăreţ de Rock, pentru Alexandra ar putea însemna să ajungă medic, pentru Mihai ar putea însemna să aibă un job bine plătit care să îi permită să călătorească în toate colţurile lumii, pentru Carmen ar putea însemna o casă la marginea oraşului cu o grădină plină de flori, pentru Gabi ar putea însemna să îşi găsească sufletul pereche iar pentru Olivia ar putea însemna să aibă 2 copii, un băiat şi o fată.

Nimeni nu poate defini ceea ce ne împlineşte pe noi, ceea ce ne macină zi de zi pe dinăuntru şi după care tânjim secundă de secundă cu fiecare celulă din corpul nostru, şi s-ar putea să nici nu ştim care este acea dorinţă de la bun început, dar dacă ne ascultăm inima şi intuiţia o vom descoperi pe parcurs.

Scrisul a fost pentru mine cea mai uşoară şi plăcută modalitate de exprimare încă de când eram în şcoala generală, atunci am scris pentru prima oară o poezie, apoi pe a doua şi pe a treia şi multe altele au urmat.

Apoi au fost jurnale, adoram să scriu în fiecare seară toate trăirile şi emoţiile pe hârtie, îmi place foarte mult să păstrez amintiri. În liceu s-a organizat un concurs de creativitate la care am participat cu o poezie cu tema „Tu şi Eu” şi am câştigat premiul pentru locul III.

Chiar şi acum, pentru a evita o ceartă sau un moment de tensiune cu o persoană draga mie prefer să tac din gură pe moment şi să îi scriu o scrisoare pentru a mă putea exprima mai clar, calm şi coerent.

Cartea mea este menită să ajungă la inima cititorului şi să îl ajute să înţeleagă că nu este singurul om de pe acest pământ care are acele trăiri, şi eu le-am avut, însă în momentul în care am descoperit dezvoltarea personală am învăţat cum să folosesc acele sentimente negative în favoarea mea.

Cartea te învaţă cum să îţi canalizezi emoţiile într-un scop pozitiv, constructiv şi cum să îţi îmbunătăţeşti considerabil calitatea vieţii. Mai mult, ea te învaţă cum să te iubeşti pe tine şi să înveţi să te pui pe primul loc fără a te considera egoist.

DESCOPERĂ MAI MULT…

Explorând lumea fascinantă a terapiilor energetice, împletind practici antice și moderne pentru a facilita echilibrul, binele și creșterea personală am ales câteva metode precum Bars, Reiki, înregistrările Akashic și Faceliftul Energetic, care pe mine m-au ajutat să îmi realiniez energia, să îmi regășiți liniștea interioară și să îmi stimulez propriul potențial de vindecare.

Bars

Este o metodă unică care folosește puncte specifice de pe cap pentru a elibera blocaje energetice și a îmbunătăți diverse aspecte ale vieții, de la sănătate și bunăstare la performanță și creativitate.

Reiki

Este o tehnică japoneză de vindecare care folosește energia universală pentru a promova relaxarea profundă, a elibera stresul și a stimula procesul natural de vindecare al corpului.

Înregistrările Akashic

Sunt considerate o bibliotecă cosmică a tuturor experiențelor și cunoștințelor, oferind înțelegeri profunde și ghidare pentru cei care sunt deschiși să le acceseze.

Faceliftul Energetic

Este o metodă revoluționară care combină tehnici specifice și energii pentru a rejuvena fața și corpul, fără a apela la chirurgie sau alte proceduri invazive.

Fie că ești în căutarea unor răspunsuri, soluții sau pur și simplu din curiozitatea dacă se poate si mai bine

Misiunea mea este să te ajută să îți redescoperi echilibrul energetic, să îți îmbunătățiți calitatea vieții și să amplifici cunoașterea spirituală. Aici, la intersecția dintre știință și spiritualitate, te invit să pășești spre o cale de vindecare și dezvoltare personală