Gandirea negativa – „raul” necesar din vietile noastre

negative thinking

Probabil ca sunteti deja constienti de toate tehnicile existente pentru a va imbunatati viata si de toti „guru” care predica gandirea pozitiva. Acest concept de gandire pozitiva este considerat de la sine inteles in majoritatea cazurilor si oamenii incep sa inchida orice sentiment negativ si apoi incep sa se simta mai rau fara sa inteleaga ce au gresit. Ei bine, asta e treaba, aceasta gandire pozitiva ar trebui sa fie autentica, nu fortata si nu inseamna sa va suprimati sentimentele.

Pe de alta parte, gandirea negativa nu inseamna sa devii pesimist si sa te astepti doar de la ce este mai rau din viata. Inseamna doar sa accepti ca se intampla lucruri rele, s-ar putea sa te simti suparat, suparat sau sa nu ai chef sa faci ceva si este in regula. Observa doar sentimentele, lasa-le sa curga prin tine, elibereaza-te si continua cu viata ta. Viata este despre echilibru, despre a te accepta pe deplin cu tot ce este bun si rau. Aceasta inseamna sa va permiteti sa aveti sentimente rele, deoarece este mai bine pentru sanatatea dvs. decat sa le suprimati. Gandirea pozitiva, atunci cand este fortata, ar putea duce la ingroparea multor praf in adancime si la ascunderea adevarului de tine.

Suprimarea sentimentelor rele, de exemplu furia, ar putea duce la probleme de sanatate si boli care va vor lovi atunci cand va asteptati mai putin. De aceea, psihoterapeutii lucreaza cu tine la problemele tale ascunse, experientele trecute care te-au suparat profund, dar tu nu te-ai ocupat de ele si doar le-ai inchis undeva in tine. Cele mai multe astfel de comportamente s-au dezvoltat inca din copilarie, poate datorita dorintei de a fi acceptat de alti copii la scoala, de a fi iubit de parinti sau de a te simti in siguranta. Cu toate acestea, in acele etape incipiente ale vietii, copiii nu sunt capabili sa perceapa aceste tipare sau sa recunoasca daunele pe care sentimentele reprimate le-ar putea produce asupra vietii lor de adult. Prin urmare, odata ce cresc si se gasesc in situatii grele sau stresante si castiga niste experiente, incep sa-si dea seama ca ceva nu este in regula, simt ceva nou si incep sa caute explicatii si ajutor in exterior, cand ar trebui sa se uite inauntru.

Adevarata problema care trebuie abordata aici este ca niciun parinte nu-si invata copilul sa imbratiseze lumina si intunericul din interiorul lui si sa vada toate aceste parti ca un intreg. Negarea sentimentelor negative este ca si cum ai nega o parte din tine care iti va face corpul sa spuna NU la un moment dat si te va face sa te opresti si sa evaluezi totul in viata ta. Poate incepe cu o mica durere de stomac sau cefalee si se poate dezvolta in probleme grave de sanatate, cum ar fi afectiuni cardiace, boli autoimune si alte complicatii. Prin urmare, nu ar trebui sa va fie frica sa va simtiti suparat, enervat sau trist uneori, atata timp cat gasiti sursa acelui sentiment si intelegeti de ce va simtiti asa.

Este vital pentru bunastarea si fericirea voastra sa nu evitati experiente, sentimente si circumstante incomode din viata voastra! Incepe sa infrunti adevarul, accepta-te asa cum esti cu adevarat si nu incerca sa vezi viata doar prin nuante de trandafir! Viata este mai mult decat tonuri de alb si negru, rau sau bun, trist sau fericit, dulce sau acru. Viata este un cocktail plin de arome, culori si emotii. Bucurati-va de toate! Doar asa poti sa gasesti fericirea si sa te simti cu adevarat implinit. Gandirea negativa face parte din tine la fel de mult ca si gandirea pozitiva, asa ca gaseste echilibrul intre cele doua si nu te inclina mai mult spre unul sau altul.

Pana la urma, daca te trezesti in nevoia de a te vindeca, stii ca trebuie sa infrunti procesul de vindecare pe toate fronturile: trup, minte si spirit, nu doar unul dintre ele! Pentru a va recupera dupa boala, trebuie sa lucrati la toate cele de mai sus, deoarece acestea sunt conectate si va reprezinta in ansamblu, deci nu pot fi tratate separat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI: