Viata este suma alegerilor tale

viata este suma alegerilor tale

Atitudinea ta legata de alegerile pe care le faci este foarte importanta. Indiferent unde ne situam astazi, este datorita alegerilor pe care le-am facut de-a lungul vietii. Viata este suma tuturor deciziilor luate iar cea mai importanta decizie pe care o vom lua este aceea legata de atitudinea pe care o avem privitor la acest lucru.

Care este atitudinea ta atunci cand ai de luat o decizie grea? Atunci cand esti la pamant, exista 2 alegeri pe care le poti face: sa stai acolo sau sa te ridici. Atunci cand ceva nu merge asa cum iti doresti, ai de ales cum reactionezi, ceea ce iti seteaza o regula.

De exemplu, sa spunem ca ai o prezentare importanta la munca, impreuna cu un coleg si chiar inainte sa inceapa, observi ca acel coleg nu a sosit. Fiecare era responsabil de parti separate ale prezentarii, asa ca acum va trebui sa te descurci sa acoperi partea lui. Cum reactionezi?

Probabil ca vei fi foarte suparat pe colegul tau. Dar daca ti-as spune ca acel coleg nu a putut veni deoarece a fost treaz toata noaptea, la o petrecere si nu a auzit alarma pentru a se trezi de dimineata? Ai fi si mai suparat pe el, nu?

Dar daca ti-as spune ca a avut un accident in drum spre munca si in loc sa ajunga la birou, a ajuns la spital? Probabil ca in acest caz, nu ai mai fi suparat pe el, nu?

Sunt doua reactii diferite!

In oricare din cele 2 situatii, tu alegi cum reactionezi! Nu ma intelege gresit, nu spun ca o reactie este mai buna decat cealalta, sau ca justific absenta colegului tau. Insa, incerc sa iti arat ca tu, si DOAR tu, ai control complet asupra reactiei pe care o ai in orice situatie. Poti alege copasiunea sau furia, dragostea sau ura. Astfel, daca viitoare cand vrei sa te plangi de vreun aspect din viata ta, fa o pauza si analizeaza cum ai ajuns aici si ce decizii ai luat pe parcurs!

Incepe sa faci alegeri in asa fel incat sa ajungi acolo unde iti doresti si sa devii cea mai buna versiune a ta!

Gandurile tale construiesc imaginea vietii tale

La final de zi, viata este plina de alegeri si tu decizi cum va decurge viata ta in functie de alegerile pe care le faci.

Fiecare zi iti aduce in fata mii de alegeri, de la a decide sa te dai jos din pat cand suna alarma la telefon sau a da snooze, la a sta peste program la serviciu sau a alege sa mergi acasa la familia ta, si multe multe altele. Toate aceste decizii, poate par mici si insignifiante pe parcursul unei zile, a unei saptamani sau chiar a unui intreg an, dar toate, adunate ne conduc in momentul in care ne aflam chiar acum!

Asa incat, daca vrei sa te afli intr-o situatie diferita, trebuie mai intai sa accepti ca te afli aici datorita deciziilor pe care le-ai luat. Apoi, trebuie sa intelegi ca, atat vreme cat totul se rezuma la decizii, trebuie sa iei decizia de a iti schimba situatia actuala.

Urmatorul pas este sa accepti ca toate deciziile tale au consecinte. In final, ruleaza in mintea ta toate aceste alegeri si consecinte asa incat sa poti sa incepi sa faci alegeri mai bune pentru a ajunge acolo unde iti doresti!

Daca reusesti sa faci acest lucru, vei vedea imbunatatiri pozitive in toate ariile vietii tale si, ca rezultat, vei avea o viata mai fericita, mai implinita care iti va permite sa devi o versiune mai buna a ta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI: